Syyspäivillä Helsingissä 28.9.2019 myönnettiin seuraavat ansiomerkit sekä kunniamaininnat aktiivisesta ja pitkäjänteisestä toiminnasta paikallisella sekä valtakunnallisella tasolla:

Kultainen ansiomerkki
Tuomo Einiö, Helsingin teknisten aineiden opettajat- HTAO ry

Hopeinen ansiomerkki kultaisin lehvin

Joonas Ryynänen, Porin Seppien kilta ry
Tapani Asmala, Porin Seppien kilta ry

Hopeinen ansiomerkki

Pasi Pennanen, Helsingin teknisten aineiden opettajat- HTAO ry
Manne Kallio, Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y.
Antti Hilmola, Helsingin teknisten aineiden opettajat- HTAO ry
Reino Elomaa, Etelä-Pohjanmaan teknisen työn opettajat ry.
Tuomo Haapa, Porin Seppien kilta ryansioituneet
Vuoden tekninen opettaja 2019 - Hannu Hämäläinen


Vuoden TN opeTeknisten aineiden opettajat - TAO r.y. on valinnut Syyspäivien 2019 yhteydessä vuoden teknisen työn opettajaksi Hannu Hämäläisen Helsingistä.

Hannu työskentelee teknisen työn lehtorina Helsingin normaalilyseossa. Hän on oppimismenetelmien sekä oppimisympäristöjen aktiivinen kehittäjä.

Hämäläinen on ollut valtakunnallisella tasolla mukana Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y.:n toiminnassa vuosia. Lisäksi hän on aktiivinen toimija Helsingin paikalliskillassa, HTAO r.y:ssa.

Hannu on toiminut Helsingin kaupungin opetusviraston käsityön pedagogisena yhteyshenkilönä lukuvuonna 2015-2016. Hän on ollut mukana laatimassa Helsingin kuntakohtaisen opetussuunnitelman käsityön osuutta.

Pro Teknologia - kunniamaininnat

Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. on myöntänyt Syyspäivien 2019 yhteydessä Pro teknologia - kunniamaininnat Okko Ojaselle ja Janne Rastaalle. Kunniamaininta voidaan myöntää henkilölle, joka on pitkäjänteisellä toiminnallaan edistänyt merkittävästi teknisen työn asemaa tai lisännyt tietoisuutta teknisen työn alasta valtakunnallisella tasolla.

Okko Ojanen työskentelee Ulvilassa teknisen työn- & luokanopettajana ja Janne Rastas teknisen työn lehtorina Paimiossa. Viime vuodet he ovat toimineet pitkäjänteisesti teknisen työn ja teknologian eteen.

Ojanen ja Rastas ovat kirjoituksillaan ja esiintymisellään nostaneet esille teknisen työn ja teknologisen osaamisen haastavan ahdingon koulutuksessa ja tarjonneet ratkaisuehdotuksia tilanteeseen. He ovat olleet aktiivisia kirjoittajia ja vaikuttajia perinteisessä mediassa, sosiaalisen median keskusteluissa ja tehneet kattavaa yhteistyötä TAO r.y.:n yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lisäksi Ojanen ja Rastas ovat tiedottaneet mm. kansanedustajia ja puolueita teknisen työn tilanteesta. He järjestivät kesän 2019 aikana SuomiAreenan keskustelutilaisuuden: “Tekninen työ ajettu alas - mistä tulevaisuuden tekijät?”, jossa useampi taho pääsi keskustelemaan teknisen työn suuresta koulutuspoliittisesta merkityksestä.